Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Mié­rt fizessen a vétlen autós?

2010/09/04
By admin

A Bartók Béla út 14. szám előtt található térfigyelő kamera megtévesztő felvétele miatt kereste meg szerkesztőségünket egy olvasónk. A férfi arra panaszkodott, hogy a kamera csak a megállni tilos táblát látja, a parkolást engedélyezőt nem.

 

Ha a Bartók Béla úton a Csíky utca sarkán elhelyezett kamerától a Szent Gellért tér felé haladunk, jobb oldalon mindjárt ott a buszmegálló. A buszmegálló után egy kissé az út felé dőlő platánfa, egy kandeláber és egy hirdetőoszlop, majd egy parkolást engedélyező közlekedési tábla található.

– A térfigyelő kamera ezt a parkolótáblát nem látja: vagy a mondott tereptárgyak takarják vagy a buszmegálló előtt lévő fák, oszlopok és a rájuk szerelt hirdetőtáblák. Látja viszont azt a megállni tilos táblát, ami a Bartók–Csíky sarkon van a buszmegálló előtt.

A térfigyelő kamera adott esetben lefényképezi azt a gépkocsit, amelyik a parkolótábla hatálya alatt – tehát szabályosan – várakozik, a képre rákerül a megállni tilos tábla is, de a parkolótábla természetesen nem látszik. Ezután a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyen intézkedik, és szabályszegési közigazgatási eljárást indít a vétlen autós ellen – számolt be Ludvigh Károly, akinek a Bartók Béla út 11-13. számú házban van lakása.

Azért fordult a nyilvánossághoz, mert úgy gondolja, méltánytalan, hogy valaki jogtalanul fizessen.

A térfigyelő kamera a tereptárgyak takarásától a parkolást engedélyező táblát nem, csak a megállni tilost látja
Írta: Fodor Erika   
2010. június 22.
A Bartók Béla út 14. szám előtt található térfigyelő kamera megtévesztő felvétele miatt kereste meg szerkesztőségünket egy olvasónk. A férfi arra panaszkodott, hogy a kamera csak a megállni tilos táblát látja, a parkolást engedélyezőt nem. Ha a Bartók Béla úton a Csíky utca sarkán elhelyezett kamerától a Szent Gellért tér felé haladunk, jobb oldalon mindjárt ott a buszmegálló. A buszmegálló után egy kissé az út felé dőlő platánfa, egy kandeláber és egy hirdetőoszlop, majd egy parkolást engedélyező közlekedési tábla található.– A térfigyelő kamera ezt a parkolótáblát nem látja: vagy a mondott tereptárgyak takarják vagy a buszmegálló előtt lévő fák, oszlopok és a rájuk szerelt hirdetőtáblák. Látja viszont azt a megállni tilos táblát, ami a Bartók–Csíky sarkon van a buszmegálló előtt.A térfigyelő kamera adott esetben lefényképezi azt a gépkocsit, amelyik a parkolótábla hatálya alatt – tehát szabályosan – várakozik, a képre rákerül a megállni tilos tábla is, de a parkolótábla természetesen nem látszik. Ezután a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyen intézkedik, és szabályszegési közigazgatási eljárást indít a vétlen autós ellen – számolt be Ludvigh Károly, akinek a Bartók Béla út 11-13. számú házban van lakása.

Azért fordult a nyilvánossághoz, mert úgy gondolja, méltánytalan, hogy valaki jogtalanul fizessen.

A térfigyelő kamera a tereptárgyak takarásától a parkolást engedélyező táblát nem, csak a megállni tilost látja

A Bartók Béla út és Csiky utca sarkán lévő közterületi térfigyelő kamerát Újbuda Önkormányzata üzemelteti és a BRFK. XI. kerületi Rendőrkapitányság az Újbuda Közterület Felügyelettel közösen kezeli. Zarnóczay Szilvia, Újbuda sajtófőnöke elismerte, előfordulhat olyan eset, amikor a műtárgyak kitakarnak valamit a felvételen.

- A kamera a rendőrség által hitelesített, és az általa rögzített felvételek alkalmasak az objektív felelősség körébe tartozó szabálysértések bizonyítására. A kamera látószögében az egymás után elhelyezett műtárgyak (jelzőtáblák, oszlopok, stb.) valóban kitakarhatnak releváns tényeket, helyzeteket. A szóban forgó helyszínen gyakran előfordul a közlekedés rendjét sértő és balesetveszélyes, szabálytalan várakozás. Sajnos, a taximegálló mögött mindöszsze egy szabályos parkolásra elegendő hely van. A panasz alapján – a pontos helyszín megtekintése birtokában – szükséges megvizsgálni azt, hogy történt-e bizonyítható módon a levélíró által elkövetett szabálytalan parkolás. Az első fokon eljárt Vas megyei Rendőr-főkapitányság határozata ellen benyújtott jogorvoslati kérelem elbírálására másodfokon a BRFK jogosult.

Helyi Téma, írta: Fodor Erika   
2010. június 22.

Tags: ,