Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Büntetés-gyár a Fraknó utcában

2010/09/15
By admin

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a Bartók Béla úton felszerelt térfigyelő kamerák nem a valódi céljuknak megfelelően üzemelnek, hanem elsősorban a pénzbeszedés a céljuk a szabálytalanul parkoló autósoktól. 

 Üzembehelyezésük óta nem nőtt a lakók biztonságérzete, hiszen a kamerák közvetlen közelében kirakatot törnek be, sőt újabban autót lopnak el.

Az alábbi három helyen kell különösen vigyázni :

- Bartók Béla út 14 (Bartók és Csiky utca sarok)

- Bartók Béla út 34 (Bartók és Bercsényi utca sarok)

- Bartók Bélaút 44 (Bartók és Lágymányosi utca sarok)

A  Fraknó utcai központban figyelik a beérkező képeket, a szabálytalanul parkoló autók ellen automatikus rendszert használnak. Amikor a kezelő lefényképez egy tilosban parkolót  (több fényképet készítenek 5 perces időintervallumon belül),  akkor gombnyomásra kerülnek a fényképek a Vas Megyei Rendőrkapitányságra, ahol a 30.000 forintos közigazgatási bírságok kiszabása zárt rendszerben automatikusan történik.

A környező üzletek nem tudnak árut fogadni, mert a rakodási területeken nem lehet megállni az ott szabálytalanul várakozó autók miatt, ezért  kénytelenek szabálytalan helyen rakodni. Melynek jutalma a rendszeresen érkező 30.000 forintos büntetés,melyet  akár naponta többször is kiszabhatnak.

A legnagyobb gond az, hogy mire megérkezik postán az első bírság, addigra már  5-10 másik felvétel is készülhetett. Sok olyan üzlet és  lakos van, aki már több százezer forintnyi bírságot kapott. Becslésünk szerint naponta több millió forintnyi bírságot szabnak ki.

Tags: , ,