Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Utolsó alkalommal ült össze a képviselő testület

2010/09/27
By admin

 négyéves ciklus utolsó testületi ülését tartották meg szeptember 16-án. A képviselők míves fadobozban kaptak búcsúajándékot, az ünneplésre azonban nem sok idő jutott. A napirendek újabb vitás ügyeket tartogattak számukra, így a Hadik Kávéház és a Gomba ügyében sem sikerült megegyezniük.


A Polgármesteri Hivatal nagytermében szeptember 16-án rendkívüli testületi ülést tartottak, a szabályzat értelmében így a képviselőknek sem napirend előtti felszólalásra, sem interpelláció benyújtására nem volt lehetőségük. Kupper András, a Fidesz kerületi frakcióvezetője ezért két fontos napirendről az ülés előtt nyilatkozott lapunknak. A Hadik Kávéházzal kapcsolatos tulajdonosi döntések kérdése, valamint a körtéri Gomba újrapályáztatása ugyanis számos ellentétet szült a pártok között. A Fidesz politikusa elmondta, úgy látja a polgármester nem csupán el akarja húzni a Hadikról való döntést, de elfogadhatatlan előnyöket is biztosítana a jelenlegi bérlőnek, aki áttételeken keresztül ugyan, de a szocialista párt vezető személyiségeihez köthető.

Molnár Gyula válaszában kijelentette, az állítások 90 százaléka egyszerűen nem igaz, a kampányt egyes politikusok arra használják ki, hogy rossz fényben tüntessenek fel jó ügyeket. – A Kulturális Városközpont terve, a Bartók Béla út rendezése és mindezek nyomán a budai belvárosi sétálóutca megteremtése túl jó kezdeményezés, nem kedvezne az ellenzéknek, ha sikerülne megvalósítani – mondta a polgármester. A kerület vezetője szerint a testület dönthet úgy, hogy az önkormányzat nem fogadja el a befektető ajánlatát, és kiszáll a jelenlegi bérleti szerződésből, de annak komoly következményei lehetnek. – Ha a képviselők ezt a lehetőséget szavazzák meg, a Hadik egy bérlő nélküli önkormányzati ingatlan marad, amit a mai piaci viszonyok között nem könnyű feladat önállóan üzemeltetni – tette hozzá. Az ellenzék a kávéház tulajdonlását tárgyaló napirend szavazásakor nem nyomott gombot, így a testület, határozatképtelensége miatt átugrotta a Hadikról szóló döntést.

Kupper András a Gomba ügyében már többször jelezte, hogy a körtéren álló ipari műemlék átépítését újra kellene pályáztatni, hiszen véleménye szerint annak folyamata szabálytalan volt. A frakcióvezető azt állította, a pályázatot nyugodtan újra lehet indítani, hiszen az idő nem sürget. A metróépítkezések csak jövő tavasszal vonulnak le a körtérről, így van időnk a lakosság által legjobbnak ítélt elképzelést kiválasztani – mondta el Kupper. A polgármester ezzel ellentétben arra figyelmeztetett, ha nem akarunk második Moszkva teret a Móriczból, most kell lépni.

- Az ország egyik legnagyobb építészeti tervpályázatát folytattuk le, nagyon hosszú volt az út, amíg a tulajdonba vételtől eljutottunk idáig. Ha a szakmának lett volna kifogása, már jelezte volna. Az időhúzás csak arról szól, kié a siker, de én azt mondom, legyen a siker közös, nem kéne ebből politikai kérdést csinálni – jelentette ki Molnár Gyula. A polgármester a választások okozta kockázatokra hívta fel a figyelmet, és azt mondta, ha az új testületben nem alakulnak ki gyorsan az erőviszonyok, kifuthatnak az időből, a metróépítés levonulása után pedig újra fel kellene bontani a körteret, tovább nyújtva a környéken lakók szenvedéseit.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. – a szerk.)

T.D. – ÚjbudaTV (2010. 09. 23.)

Tags: ,