Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

„IUS MURMURANDI” – azaz a morgolódás joga

2010/10/05
By admin

Sajnos, mostanában több okom is akadt morgolódni. Nem mondhatom el senkinek? Elmondom hát „mindenkinek” – legalábbis azoknak, akik ezt a portált olvassák. Ma csak egyről írok, nehogy megfeküdje a gyomrukat…

Nemrégiben átépítették a Gárdonyi teret. Joggal kérdezheti bárki: nocsak, már ez is baj? Nem, nem lenne az… ha három éven belül nem már másodszor tették volna, ki tudja hány tízmilliós költségért. Nem mondom én sem, hogy nem tetszik a terecske mostani kialakítása, de… Szép volt előzőleg is, és hasznos. Hasznosabb, használhatóbb, mint lett. Egyrészt az autósok számára. Ugyanis előzőleg a Hadik ház sarkánál – lámpára – balra lehetett kanyarodni, és a Bercsényi utcán át viszonylag egyszerűen haladni Dél-Buda felé. Most? A lámpa megvan, de az autósok az említett irányt csak kerülővel, leghamarabb a Zenta utcán át közelíthetik meg. A Hadik ház előtt ugyanis megszüntették az átmenő forgalmat, a lámpánál csak visszakanyarodni lehetséges.

 Ezzel az átépítéssel kapcsolatos a környék lakóit szintén mélyen érintő másik dolog. Eddig a terecske sarkán állt két pavilon. Egy trafik, „Gyuri bácsi trafikja”, és egy hírlap pavilon. Az átépítés kezdetekor mindkettő eltűnt – reményeink szerint csak az építkezés idejére. De – nem! A munkálatok befejezése után hiába vártuk visszahelyezésüket, és várjuk ma is, mindhiába. Így a környéken egészen a Körtérig képtelenség egy nyomtatott sajtóterméket beszerezni. Aki nagy helyismerettel rendelkezik, esetleg betalál a Gellért fürdő előcsarnokában lévő újságoshoz, de aki nem? Az bizony vagy a pesti oldalra kénytelen átmenni (Fővám tér ill. Ferenciek tere), a budai oldalon pedig? A Tabánig se talál hírlapost!

 Mára ennyi. Talán lesz megoldás?

 Budapest, 2010-10-05

 (őslakó)

 

Tags: ,