Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Egy eltűnt utca és a következményei

2010/10/05
By admin

A Hadik kávéház előtt volt egy kis névtelen, ámde annál jelenősebb utca.  Bár nagyon fontos volt közlekedési szempontból, egyetlen bűne mégis volt. Útjában volt a kávéház asztalainak, így mennie kellett. Abszurdisztánban ilyen szempontok szerint döntenek.

 

Sajnos megszoktuk, hogy hazánk  következmény nélküli ország. Sajnos jogi értelemben nicsenek következmények. Nézzük a valós életben az utca megszüntetésének következményeit:

- A Bartók Béla úton a Körtér felé haladva emiatt nem lehet eljutni a Petőfi hidra.  Megszüntettek egy balra kanyarodást, de nem jeöltek ki helyette másikat. Igy legközelebb csak a Tétényi útnál lehet balra kanyarodni. Kerülő kb 2 Km

- A körtér felől érkezve nem lehet visszafordulni a tér megkerülésével így ebben az irányban “csak” az egész Gellérthegy lett elérhetetlen. Legközelebbi forduló : Gellért tér-Budafoki út-Csiky utca. Kerülő kb 1 Km.

-Végül, de nem utolsósorban a téren lévő Iskolába a kocsival érkező gyermekeket szüleik nem tudák az autóból kiszállítani, csak ha szabálytanul a Bartók Béla úton állnak meg. Ez nemcsak kellemetlen, de balesetveszélyes is.

A Kulturális Városközpontról tartottak fórumot. Az üzlettulajdonosok nagy részét azért nem hívták meg, mert “elfelejtettek egy lapot a listából”. Nem hagytam ennyiben és a lakosság helyett a házmesterek (nem vicc) fórumára tudtam bejutni, ahol pontosan elmondtam ezeket az aggodalmakat a döntéshozónak. Később személyes meghallgatáson ismét elmondtam aggályaimat és a problémákat felvetettem újból. Teljesen hiába. Nem készült forgalmi elemzés, nem biztosítottak elérést a Petőfi híd felé. Fő a kávéház és az asztalok. Az utca eltünt ! Ez egy következmények nélküli ország kerület.

Tags: , ,