Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

A Galériáknak mindent szabad ?

2010/10/11
By admin

Újbudán szigorú rendelet  (38/2009./IX.10./) szabályozza, hogy a leendő kuturális városközpont területén hogyan szabad kinézni egy kirakatnak.  Úgy látszik mégis vannak akik egyenlőbbek az egyenlőknél.

A rendelet szerint :

 ”A termékek bemutatását úgy kell megoldani, hogy az ehhez felhasznált anyagok, polcok, rácsok, stb. minősége legyen magas minőségű, esztétikus”

és :

“A szabályozással érintett területen a kirakatok kialakítását, berendezését csak „dekoratőr, kirakatrendező”, belsőépítész, iparművész képesítéssel rendelkező személy végezheti. A kirakatrendező nevét, végzettségét, képesítését és az azt igazoló engedély, vagy oklevél számát külön e célból kihelyezett táblán, a kirakatban jól látható helyen fel kell tüntetni.

Önök szerint egy kopott hokedli megfelel a rendeletnek ? Vagy a galériáknak már mindent szabad ?

 

A választások előtti héten Molnár Gyula “kulturális sétálóutcáról” beszélve átadta a Ráday Galériát a Bartók Béla út 25 ben. Vajon sok teendője mellett észrevette-e, hogy a felavatott félig kész galéria nem felel meg a saját testülete által alkotott rendeletnek ? És hol a felirat a kirakatrendező nevével és oklevélszámával ? 

Önök szívesen laknának egy autómentes sétálóutcaává alakított és éttermekkel, kocsmákkal és  kávéházakkal telirakott Bartók Béla úton ?

Tags: ,