Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

MARCELLO

2010/12/18
By admin

Húsz évvel ezelőtt 1990 nyarán nyitotta meg éttermét a Sőkúti Tibor a Humanic cipőbolt szomszédságában.  Akkor még nem is sejtette, hogy ez a helység egyszer majd a leendő Kultúrális városközpont centrumában lesz.

Szerencsés csillagzat alatt született ez az étterem, hiszen a Pesti utcákat járva alíg láthatunk olyan éttermet, mely húsz év óta változatan névvel és profillal üzemelne. Az olyan étterem pedig egyenesen fehér holló, ahol a színvonal nem romlott a nyitás után alig pár évvel.

Az igényesenen berendezett étterem egy volt szenespincéből lett kialakítva. A kialakításán látszik, hogy valaki szívét lelkét is beleadta :

Nincs is ezen mit csodálkozni, mert ez egy igaz kis családi vállalkozás. Sóskúti Tibor néhány év után a fiát is bevonta a vállalkozásba :

Számomra a sok itt eltöltött kellemes órából a mindíg barátságos kiszolgáláson és a kitünő konyhán kívül az a kép maradt meg, hogy itt az asztalokon mindíg van friss virág. (Ez persze nem teljesen igaz, hiszen pillanatnyilag karácsonyi csokrok vannak kitéve.  Ebben az étteremben a legjobb ételek nem is szerepelnek a nyomtatott étlapon, hanem a falitáblára írják ki a naponta változó kínálatot :

Az étterem egyre népszerűbb lett, így az eredeti hely hamar szűknek bizonyult. Ezért 1997 ben a szomszéd pincét is megszerezték így a lakók nagy örömére megszünt a borkimérés, helyette az étterem újabb termét alakították ki ahol még egy salátabár is helyett kapott :

Itt semmi sincs eltitkolva a konyhába belátni, így akár figyelemmel is követhetjük, hogy hogyan készülnek az ízletes fogások :

A Marcello étterem szerintem nyugodtan pályázhatna a Bartók Béla út leghangulatosabb helysége címre.

Reméljük, hogy a következő húsz évben is változatlan szinvonalon fog működni.

Tags: