Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

A Bartók Béla út felújítása 14.

2011/03/24
By admin

Egy laikus környékbeli búcsúja a hepétől és a hupától

Előző oldal

Ahogy az augusztus a végéhez közeledett, egyre többet lehetett látni abból, hogy hogyan is fog kinézni például a Szent Gellért tér. Valószínűleg itt lesz leghamarabb átadva a közúti rész, de a parkosítás még hónapokkal arrébb van, pedig akkor fog csak kiderülni, hogy újjáéled-e a hely. Én remélem, hogy igen!

Ahogy látható, a helyére került a felsővezeték is közben, no meg az elég giccses kandeláberek.

A buszok azonnal kipróbálhatták a közút egyik irányát, igaz, “angolosan”…

Készül a megálló…

Mindenesetre elkezdték a közutat építeni ott, ahol a villamospálya már kész volt. Nem álom, tényleg kockakő nélkül kell élnie az itt lakóknak a továbbiakban :-)

A pókhálózás folytatódott…

… a Móricz előtt is. Itt a háttérben a Bartók Center (fantáziadús egy név!) építkezése látszik, mely a mélygarázs kialakításán túljutva végre elkezdett a magasba törni.

Az is kiderült ekkorra, hogy a Fehérvári úti kapcsolat nem készül el időre: csak hetekkel később lehet üzembe helyezni. Az ennek az iránynak szóló kitérő az aluljáró gödrébe vezetné a kitérő villamosokat a képen látható állapot szerint…

A 19/49 megállójának aluljáró-lejárói mindenesetre eléggé késznek tűnnek…

… bár a többi része… Hát, hogy is mondjam… Messze áll attól, hogy használni lehessen :-)

A Bartók Béla úti villamos útja mindenesetre elkészült, így a terveket némileg módosítva a forgalom elindulhat rajta, azzal a változtatással, hogy a 18-as villamos az Etele térre fog járni, míg a 47 és a 18A az eddigieknek megfelelően ingázik.

Itt még nyitva van az aluljáró gödre, és egy IFA daru adogatja benne a zsaluzóelemeket.

A Kosztolányi Dezső tértől kifele levő szakasz mindenesetre elkészült, olyannyira, hogy itt augusztus 22-én már egy próbázó UV is látogatást tett!

A Szabadság hídon a sínek körül felmart burkolatot elkezdték betonnal pótolni. Premier-hangulat!

A végre elkészült ív a híd budai lábánál. Sajnos nem sikerült megfigyelnem, hogy mivel töltötték ki a beton és a sínek közti részt…

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem nagyon szűknek tűnnek a Gellért tér új közúti sávjai! Ez itt a képen tényleg két szabványos forgalmi sáv a középső oszloptól jobbra a padkák közt?

Kis lépés valakinek, nagy “öröm” a betonozóknak…

A hídről lejövő irány keresztezése a rakparton észak felé menővel. Sajnos nem felfutós elem, így jókat fog zökkenni rajta a sok villamos…

Folytatás: következő oldal

Tags: