Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Sétálós lesz a Móricz Zsigmond körtér

2011/06/10
By admin

Gyalogosbaráttá válik a Móricz Zsigmond körtér és környéke. Az elképzelés megvalósításával az Allee bevásárló központ körül már kialakult forgalommentes övezet kiterjedne a körtér déli és keleti oldalára, valamint a Fehérvári út belső szakaszára is.

Az elfogadott javaslat tartalmazza azt az eddig ritkán alkalmazott kitételt is, hogy a tervezésbe bevonják a XI. kerületi önkormányzatot, a helyi lakosságot és civil szervezeteket is.- írja a honlapján a főváros által is elfogadott előterjesztést benyújtó LMP.

Az ötlet tetszik, jó a zöldesítés is, bár ha a sajtóközleményben szereplő kitételt (A körtér kialakításánál a zöldterületeknek a burkolt felületekkel azonos súlyt kell kapniuk, ellentétben az eddigi gyakorlattal, miszerint oda tesznek zöldet, ahol van egy kis hézag a beton között.) összevetjük a látványtervekkel, akkor még van hova fejlődni vele. A látványtervek egyébként is aranyosak: a lentin a vad dzsungelhangulat a melleket stírölő fiatalemberrel, a fentin meg a diszkrét termékelhelyezés.

Na de semmi fanyalgás, remek lesz, még-még sok ilyet!

Forrás : urbanista.blog.hu 2011.06.10

Tags: , , ,